izbornik - gorski kotar 2
Apartman - Kuća za odmor Begovo Razdolje
Google
Mjesta za izlet u Gorskom kotaru Skijanje u Gorskom kotaru Goranski izbor - oglasnik gospodarske ponude Gorskog kotara Ugostiteljska ponuda Gorskog kotara Ponuda nekretnina U Gorskom kotaru Gospodarska ponuda Gorskog kotara
Izlet kroz Gorski kotar
Udobno se smjestite pored računala i odaberite mjesto sa gornjeg popisa te virtualno posjetite savršen kutak za svoj slijedeći odmor u prirodi....

Begovo Razdolje
Mrkopalj - Čelimbaša
Ski centar Rudnik Tršće
Skijalište Platak
HOC Bjelolasica

Adriatica.net

Google

Begovo Razdolje
Skijanje je moguće na terenima Begovog Razdolja koje se nalazi na 1078 mnm. Za skijaše tu su vučnica - sidrašica dužine 400 m koja se penje na Klobučarev vrh (1215 m) te dječji ski lift. U sklopu boravka moguće su slijedeće organizirane aktivnosti: turno skijanje, škola skijanja, najam opreme, sportska animacija, snow - board, sanjkanje i skijaško trčanje. U neposrednoj blizini skijališta nalaze se tri ugostiteljska objekta koja će se pobrinuti za okrijepu skijaša i izletnika.
Mrkopalj - Čelimbaša
Na terenima Čelimbaše (1074 mnm) nalazi se vučnica dužine 720 metara, a skija se na tri staze u ukupnoj dužini cca 3 km. U blizini se nalaze tereni za hodanje i trčanje na skijama, a tu je i biatlonski centar Zagmajna sa uređenim stazama od 4 km (po IBU normama).

Ski centar Rudnik Tršće

Ski centar u Tršću ima uređene dvije skijaške staze za alpsko skijanje u dužini od 800 i 1200 metara, za nordijsko skijanje u dužini od 3 i 5 km, vučnicu i ugostiteljski objekt "Brvnara" sa restoranom (90 sjedećih mjesta). Tu je i ski lift za djecu, a u organizaciji Ski kluba Tršće organizira se škola skijanja za početnike.

Skijalište Platak

Platak (1111 mnm) ima uređene skijaške staze u dužini od oko 9 km. Tu su 5 ski liftova (s kapacitetom 2.000 osoba na sat) i 1 dvosjedna žičara (kapacitet 900 osoba na sat) te dječji ski lift. Skijalište raspolaže i opremom za umjetno zasnježenje pa je skijanje moguće i kada nema prirodnog snijega. Od aktivnosti u ponudi su: škola skijanja i snowboarda, iznajmljivanje sanjki, skijaške i snowboard opreme, motornih sanjki, noćni i dnevni "safari" u šumi, skijaško trčanje i hodanje na uređenoj stazi dužine 10 km.

Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica

Ispod najvišeg vrha Gorskog kotara (1534 mnm), na jugoistočnom podnožju planine Bjelolasice nalazi se najveće zimsko sportsko središte u Hrvatskoj. Visinska razlika od 800 metara i ukupna dužina skijaških staza od 6 km garancija su za odličan provod na snijegu. Sistem žičara od tri dvosjedežnice i tri skijaške vučnice povezuju sve staze, a dodatni razlog za dolazak je činjenica da je i Janica Kostelić počela skijati na Bjelolasici.
 
| www.gorskikotar.com | sva prava pridržana |
| design by XAR |